Visie

voorontwerp+3D.jpgHet ontwerpen van de buitenruimte is streven naar een lijnenspel die de ruimtelijkheid van uw tuin, klein of groot maximaal benadrukt. Dit bekomen we door strakke volumes, losse vormen of een combinatie van beide. Belangrijk hierbij is het werken met volumes en open ruimtes. Zo creëren we gezellige zithoekjes zonder de tuin in kleine fragmenten te versnipperen. De tuin vormt een geheel met de woning en neemt deze op in het landschap. Daarom ontwerpen wij vanuit de woning en vanuit het landschap.

Steeds streven wij naar een basis structuur die het ganse jaar door visueel aantrekkelijk is. Deze structuur wordt in elk seizoen ondersteund door andere blikvangers. De tuin evolueert constant en heeft een aantal jaren de tijd nodig om maximaal tot zijn recht te komen. Toch zal deze evolutie nooit stil vallen. Daarom wordt bij het ontwerp reeds een lange termijnvisie gevormd.

De juiste plantenkeuze is cruciaal en even belangrijk als een goed ontwerp van de basisstructuren. Onze plantenkeuze houdt rekening met verschillende factoren. We streven er steeds naar om met inheemse bomen en heesters te werken. Deze hebben een hoge ecologische waarde en zijn bovendien bestand tegen ons klimaat.

jolux-webdesign